Tuesday, June 29, 2010

ဂ်ပန္မွာ ခ်က္တဲ႔ဟင္း(အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ)

နိဒါန္း။ ။ ဟင္းခ်က္နည္းအေၾကာင္းမစခင္ ထံုးစံအတိုင္း နိဒါန္းပ်ိဳးပါရေစ။
အင္ဒိုနီး႐ွားသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က မီးငယ္ေလး ေဖ႔ဘြတ္မွာတင္ထားတဲ႔ ဟင္းေတြကိုၾကည့္၊ အထင္ေတြ ၾကီးၿပီး ဟင္းခ်က္နည္း ဘေလာ႔ေရးပါလားတဲ႔။ သူကလဲ အိမ္ေထာင္က်သြားၿပီးမွ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ စိတ္၀င္စားၿပီး ဘေလာ႔ေရးေနေလရဲ႕။ မီးငယ္ေလးကလဲ ဟင္းသာခ်က္ေနတာ စနစ္တက်သိပ္႐ိွတာမဟုတ္၊ စားခ်င္တာေတြ ၾကံဖန္ခ်က္ၿပီး ေဖ႔ဘြတ္မွာ တင္ၾကြားေနတာဆိုေတာ႔ ..ျမန္မာလိုပဲ ဘေလာ႔ေရးတတ္တယ္၊ အဂၤလိပ္လို ေရးဖို႕အဂၤလိပ္စာျပန္ေလ႔လာရအုန္းမယ္.. ဆိုၿပီး ျငင္းထားရတယ္။ :D
ဒါေပမဲ႔ အခုေတာ႔ ဂ်ပန္ေရာက္ၿပီးမွ ဟင္းခ်က္နည္းကို စတင္ စိတ္ပါ၀င္စားလာၿပီး သူမ်ားေတြကို ခ်က္ေကၽြးခ်င္ေနတဲ႔ သူငယ္ခ်င္းအတြက္ ေရးေပးရင္းနဲ႔ ဂ်ပန္မွာ ဟင္းခ်က္နည္းကို အမွတ္တရအေနနဲ႔ ေရးျဖစ္သြားပါတယ္။

အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ
ဟင္းခ်က္နည္း အေၾကာင္းေရးတဲ႔ ၀က္ဆိုဒ္ေတြ ဘေလာ႔ေတြမွာလဲ ႐ိွၿပီးသားမိုလို႔ ဂ်ပန္မွာ ၀ယ္လို႔ ရတဲ႔ Ingredients ေတြနဲ႔ ပဲခ်က္တဲ႔ နည္းကို ေျပာျပမယ္ေနာ္။

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
လူ ၁၀ ေယာက္မွ ၁၂ ေယာက္စာ

၁။ ၾကက္သား 1kg ဆိုရင္ ရတယ္။ ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္က အရသာ ပိုခ်ိဳေတာ႔ ၾကက္ေကာင္လံုး ၁ ေကာင္ပဲ ၀ယ္လိုက္ပါ။
၂။ ဂ်င္း တစ္ထုတ္၊ ႀကက္သြန္ျဖဴ ၁ လံုး ၊ ၾကက္သြန္နီဥႀကီး ၂ လံုး
၃။ ၾကက္ဥ ၁၀လံုး၊
၄။ Pasta ေခါက္ဆြဲေျခာက္ (မုန္႔ၾကြတ္ေၾကာ္ဖို႔) ၁ ထုတ္
၅။ ကုလားပဲ
၆။ Kinako ပဲမႈန္႔ (ကုလားပဲ ၀ယ္လို႔ မရရင္ ထည့္ဖို႔) ၂ ထုတ္
၇။ အုန္းႏို႔ ၁ ဗူး
၈။ ေခါက္ဆြဲ (Yakisoba ေခါက္ဆြဲကို သံုးတယ္။ အထဲက အမႈန္႔ေတြကို လႊင့္ပစ္တယ္)
အထုတ္ေသး ၃ထုပ္ပါတဲ႔ ေခါက္ဆြဲထုပ္ ၄ ထုတ္
၉။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ၁ စည္း
၁၀။ ငံျပာရည္ (Nanpala)
၁၁။ lemon ၃ လံုး
၁၂။ သၾကား၊ ဆား
၁၃။ ေဂၚဖီထုတ္ ေသးေသးေလးေတြ လွီးၿပီးသား အထုတ္ ၂ ထုတ္
(သူတို႔ေတြက ၾကက္သြန္နီ အစိမ္းမၾကိဳက္မွာစိုးလို႔ အဲဒါအစား ထည့္တာ)
ပံု။ ပါစတာေခါက္ဆြဲေျခာက္နဲ႔ Kinako ပဲမႈန္႔ထုတ္

(၂)နာရီေလာက္အတြင္း ခ်က္ၿပီးတဲ႔ နည္း

ကုလားပဲနဲ႔ ခ်က္မယ္ဆိုရင္ ကုလားပဲကို တစ္ညေရစိမ္ၿပီး ၾကိဳျပဳတ္ထား။ Mixer or ဘလင္ဒါ နဲ႔ ေမႊထားပါ။

၁။ ၾကက္ဥ ၁၀လံုးကို ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။
၂။ ပထမဆံုး ၾကက္ေကာင္လံုးကို တစ္ျခမ္းျခမ္း ၿပီးျပဳတ္ပါ။ ျမန္ျမန္ က်က္ေအာင္လို႔ ။ ၄ ပိုင္းေလာက္ ပိုင္းႏိုင္ရင္လဲ ပိုင္းေပါ႔။ မီးငယ္ေလးကေတာ႔ ၾကက္ကို ပိုင္းဖို႔ အင္အားမ႐ိွလို႔ ၾကက္အသားခ်ည္း 1kg ၀ယ္။ ဒီကစူပါမွာက ၾကက္ေကာင္လံုး အ႐ိုးခ်ည္းကို ၆၈ ယန္းေလာက္နဲ႔ ၀ယ္လို႔ရေတာ႔ အဲဒီအ႐ိုးကို ၀ယ္တယ္။ အားလံုးကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထုထားတာ၊ ဆား၊ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါ။ ၾကက္သားက တစ္အားႏူးစရာမလိုေတာ႔ ႐ိုး႐ိုးအိုးနဲ႔ ျပဳတ္ရင္လဲ ရတယ္။

၃။ အဲဒါေတြ ျပဳတ္ထားတုန္း ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ စဥ္းထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ နဲ႔ လီမြန္သီးကိုလဲ လွီထားပါ။
၅။ အဲဒါေတြလွီးၿပီးတဲ႔ အခ်ိန္ ၾကက္ဥျပဳတ္က ရေလာက္ၿပီ။ ဆယ္ၿပီး အေအးခံထား။
၆။ မိနစ္ ၂၀ေလာက္႐ိွၿပီ ထင္ပါ့။ ၾကက္သားျပဳတ္ကို ဆယ္ၿပီးအေအးခံထား. ။
၇။ ဆီဒယ္အုိးတည္ၿပီး ပါစတာေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြကိုေၾကာ္ပါ။
၈။ ၾကက္သားေအးၿပီ။ အတံုးေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လက္နဲ႔ ခြာထားပါ။
၉။ ဆီဒယ္အုိးကို ပူေအာင္ျပန္တည္ (ဆီမ်ားေနရင္ခပ္ထား) ၊ စင္းထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ထည့္ၿပီးေၾကာ္
အေရာင္တင္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ (အေရာင္ပိုလွခ်င္ရင္ နည္းနည္းပိုထည့္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီေၾကာ္က အေရာင္နဲနဲ ေျပာင္းလာရင္ ခြာထားတဲ႔ ၾကက္သားေတြထည့္ေၾကာ္၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္းထပ္ေလာင္းၿပီး ေၾကာ္၊
၁၀။ အသားျပဳတ္ရည္အိုးကို မီးဖိုေပၚျပန္တင္ၿပီး ဂ်င္းဖတ္ေတြကိုဆယ္ပစ္။ Kinako ပဲမႈန္႔ သံုးမယ္ဆိုရင္ ေရနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားပါ။
၁၁။ အရည္ျပန္ပူလာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားေတြေလာင္းထည့္။ ကုလားပဲႏွစ္ေတြကို ေရေဖ်ာ္ၿပီးထည့္။ (OR ) ကုလားပဲ မသံုးဘူးဆိုရင္ ေတာ႔ Kinako ပဲမႈန္႔ ေရေဖ်ာ္ထားတာကို ေလာင္းထည့္။ ေမႊေပးပါ။
၁၂။ ဆူလာၿပီဆိုရင္ အုန္းႏို႔ထည့္ပါ။ သၾကား နဲ႔ ဆား၊ ငံျပာ၇ည္ ထပ္ထည့္ပါ။ အေပါ႔ အငံျမည္းၾကည့္အုန္း။
၁၃။ ဆူၿပီဆိုရင္ ၅ မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္ထားအုန္း။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္ဥ ခြာၿပီး တစ္ျခမ္းစိတ္ထား။
၁၄။ အခ်ိန္ရမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ရာခိေစာဘ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကို ေရေႏြးနဲ႔ ခဏျပဳတ္၊ (OR) မိုက္ခ႐ိုေ၀႔ဖ္မွာ အပူေပး။ (ဒီတိုင္းဆိုရင္ နည္းနည္းမာမယ္ထင္လို႔ )၊ ဒီအတိုင္းလဲ ဟင္းရည္ပူပူနဲ႔ဆိုရင္ စားလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

ကဲ ပြဲျပင္လို႔ ရၿပီ။



မီးငယ္ေလးကေတာ႔ Lab မွာ ဒီအတိုင္းပဲ ခ်က္ေကၽြးဖူးတယ္။ International Festival မွာလဲ Kinako အမႈန္႔နဲ႔ ဒီနည္းအတိုင္းပဲ ခ်က္ဖူးတယ္။ သူတို႔ဂ်ပန္ေတြကေတာ႔ အိုအိ႐ွိး အိုအိ႐ီွး တဲ႔..


ဒီပံုကေတာ႔ အိုခစန္တို႕ကို ခ်က္ေကၽြးတံုးကပံု။ သူတို႕ဆီက အူဒံုစားရင္ ထည့္စားတဲ႔ အေၾကာ္ေလးေတြနဲ႕ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ေၾကာ္ၿပီးသား ႐ွာေတြ႔လို႔ အဲဒါေတြ သံုးထားတယ္။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ေၾကာ္ၿပီးသား႐ွာလို႔ ရရင္ေတာ႔ ပါစတာေျခာက္ ေၾကာ္စရာမလိုေတာ႔ အလုပ္႐ႈပ္သက္သာတာေပါ႕။

မီးငယ္ေလးၾကံဖန္ခ်က္သည္။

Posts with same label

Related Posts with Thumbnails